امروزه یوتیوب (Youtube) به یک پلتفرم محبوب برای تولیدکنندگان محتوا تبدیل شده تا ویدئوهای خود را به اشتراک بگذارند و درآمد کسب کنند. این شبکه اجتماعی بیش از 2 میلیارد کاربر فعال ماهانه دارد؛ ناگفته نماند درآمد تبلیغات یوتیوب در سال 2023 به رقم خیره کننده 30.4 میلیارد دلار رسید. بنابراین، جای تعجب نیست که اگر شما هم مثل من به کسب درآمد اینترنتی علاقه مند باشید، به دنبال کسب درآمد از یوتیوب باشید.
البته فقط آپلود کردن ویدئو یا تبلیغ کانال نیست که منجر به درآمد از یوتیوب میشود، شما نیاز به استراتژی و شناخت روش های درآمدزایی از این پلتفرم جهانی دارید. به همین دلیل است که قصد دارم در این مقاله در مورد 7تا از اصلی ترین روش های کسب درآمد از یوتیوب و شرایط درآمدزایی از آن مخصوصا برای ایرانی ها صحبت کنم. پس تا انتهای مقاله همراه من باشید.
کمی با اصطلاحات یوتیوب آشنا شوید:
- Youtuber: یوتیوبر / تولیدکننده محتوای (ویدیویی)
- YouTube Channel: کانال یوتیوب / فضایی که یوتیوب برای تولید محتوا دراختیار یوتیوبرها می گذارد
- Subscribe: سابسکرایب / عمل دنبال کردن یک کانال یوتیوب (مثل فالو کردن در اینستاگرام)
- Subscriber: سابسکرایبر / دنبال کننده یک کانال (مثل فالوور کردن در اینستاگرام)
- Monetize: مانیتایز / فرایند کسب درآمد از یوتیوب
- MCN: شرکت های واسطه یوتیوب برای خدماتی مثل نقدکردن درآمد یوتیوب
- YouTube Short: یوتیوب شورت / ویدیوهای کوتاه آپلودشده در یوتیوب (مثل Reels در اینستاگرام)
- Live Stream: استریم (استریم کردن) / پخش زنده در یوتیوب برای مخاطبان کانال (مثل لایو در اینستاگرام)
مزیت استفاده از یوتیوب برای کسب درآمد
رسانههای اجتماعی نقش مهمی در زندگی مردم ایفا میکنند؛ چرا که کاربران زمان زیادی را بهصورت آنلاین سپری میکنند و شبکههای اجتماعی منبع مهمی از اطلاعات برای آنها هستند. یوتیوب به عنوان یکی از محبوبترین پلتفرمهای رسانههای اجتماعی به کاربران این امکان را میدهد تا ویدئوهای خود را بهصورت آنلاین پست کنند، کانالهای (Channel) خود را راهاندازی کنند و در نتیجه محتواهای خود را در معرض دید افراد زیادی قرار دهند.
خبر خوب این است که استفاده از یوتیوب رایگان و ساده است و محتوای شما به دست جمعیت بالایی از بینندگان میرسد. این پلتفرم همچنین به شما کمک میکند ترافیک وبسایت خود را افزایش دهید و اعتبار آن را بالا ببرید. اگر وبسایت شما فروشگاهی یا خدماتی باشد، این شبکه اجتماعی در معرفی محصولات و خدمات نیز به شما کمک خواهد کرد.
اما اگر صرفاً به دنبال کسب درآمد از یوتیوب به صورت مستقیم (آنهم به صورت دلاری) هستید، این پلتفرم برای شما هم جذابیتهای ویژهای دارد. با استفاده از 7 روش اصلی میتوانید به صورت مستقیم از یوتیوب درآمد کسب کنید که در ادامه این روشها را توضیح میدهم.
7 روش کسب درآمد از یوتیوب
7 روش اصلی وجود دارد که با استفاده از آنها میتوانید از یوتیوب درآمد داشته باشید. البته هر کدام از این روشها قوانین و شرایط خود را دارند که باید از آنها آگاه باشید. در ادامه این هفت روش را معرفی میکنم:
1) درآمد از یوتیوب از طریق تولیدمحتوای ویدیویی
اصلی ترین روش درآمدزایی یوتیوب، تولیدمحتوای ویدیویی و کسب درآمد از تبلیغات یوتیوب است. در این روش می توانید از تبلیغاتی که در ویدیوی شما به بازدیدکننده نمایش داده می شود، درآمد کسب کنید. یوتیوب تفاوتی بین ویدئوهای منتشر شده یوتیوبرهای قدیمی و کسانی که به تازگی شروع به فعالیت در این پلتفرم کردهاند قائل نمیشود. این رسانه هر نوع ویدئو را به یک اندازه حمایت میکند و شما نیز میتوانید در همان ابتدای راه درآمدزایی از این روش استفاده کنید.
این تبلیغات معمولاً در ابتدا و انتهای ویدئوی شما نمایش داده میشوند. ازآنجاییکه این نوع تبلیغات به معنای واقعی کلمه بخشی از محتوای ویدیویی شما هستند، برای شما درآمد به همراه دارند.
از کجا شروع کنیم؟
برای اجرای این روش، مراحل زیر را دنبال کنید:
- کانال یوتیوب خود را بسازید. (لینک آموزشی)
- انقدر محتوای ویدیویی باکیفیت تولید و آپلود کنید تا حداقل شرایط لازم برای درآمدزایی از یوتیوب را داشته باشید (شرایط درآمدزایی از یوتیوب)
- حساب گوگل ادسنس باز کنید. (لینک آموزشی)
- از سایر روش های درآمدزایی از یوتیوب هم استفاده کنید (در ادامه توضیح داده می شود)
- استانداردهای گوگل را رعایت کنید و به تولیدمحتوای ویدیویی باکیفیت ادامه دهید.
2) درآمد از یوتیوب از ویدیوهای کوتاه (Short videos)
YouTube Shorts یک روش نسبتاً جدید است که به تولیدکنندگان محتوا اجازه میدهد ویدئوهای کوتاه عمودی تا 60 ثانیه آپلود کنند. البته هنوز برای تعیین پتانسیل درآمد دقیق از شورت ویدیوها زود است، اما فرصتی هیجان انگیز برای یوتیوبرها فراهم میکند تا از محتوای خود کسب درآمد کنند. این نوع ویدئو مانند ویدئو بلند (Long video) درنظر گرفته میشود و امکان گرفتن تبلیغ را دارد. مزیت ساخت ویدئو کوتاه تعامل کاربر با آن است که احتمالاً به دلیل زمان کوتاه و سازگاری با موبایل محبوبتر است.
همانطور که محبوبیت بخش Shorts همچنان درحال رشد است، انتظار میرود که راههای بیشتری برای کسب درآمد از یوتیوب در این قالب ارائه شود؛ بنابراین، اگر به دنبال تنوع بخشیدن به جریانهای درآمدی خود در یوتیوب هستید، بررسی پتانسیلهای YouTube Shorts قطعاً ارزشمند است.
از کجا شروع کنیم؟
درآمدزایی از YouTube shorts چون براساس تولید محتوای ویدیویی است، شبیه حالت اول است.
3) درآمد از یوتیوب از طریق تبلیغ محصول
اگر کانال یوتیوب شما پرمخاطب باشد میتوانید ویدئوهای تبلیغاتی معرفی محصول منتشر کنید. این محتواها باهدف تبلیغ محصول یا خدمت منتشر میشوند و میتوان آنها را به چند دسته طبقهبندی کرد:
- با دریافت پول از یک برند، آن محصول یا خدمت را در ویدئو خود معرفی کنید.
- نکات و دستورالعملهای استفاده از محصول یک برند را آموزش دهید.
- یک محصول را آنباکس و معرفی کنید.
این نوع ویدئوها در بین برندهای زیبایی و آرایشی رایج هستند؛ اما از آنجا که تبلیغات مستقیمی روی یک برند انجام میدهند، ممکن است مخاطب زیادی نداشته باشند. بااینحال، اگر بتوانید رازهایی را درباره یک محصول یا خدمت مطرح کنید، میتوانید ازین راه پول خوبی به جیب بزنید.
از کجا شروع کنیم؟
برای اجرای این روش، مراحل زیر را دنبال کنید:
- یک برند یا شرکت همکار برای خود پیدا کنید تا خواهان نمایش محصولات شان توسط شما باشد.
- با برند یا شرکت حتما قرارداد همکاری امضا کنید.
- برای مخاطبان خود مشخص کنید که محتوای شما تبلیغاتی است.
4) درآمد از یوتیوب از طریق قراردادن لینک در محتوا
مخاطبان شما میتوانند محصولات فروشگاه شما یا محصولاتی را که شما از برندهای دیگر معرفی کردهاید، از طریق برنامه وابسته خرید یوتیوب خریداری کنند. این روش کسب درآمد افیلیت مارکتینگ نام دارد و در بین بسیاری از مارکترها رایج است. در این روش می توانید لینکهای تبلیغاتی (افیلیت) خود را در کپشن ویدئو قرار دهید. کپشن ویدئوی شما ارزش زیادی دارد و یوتیوب به شما 5000 کاراکتر میدهد تا با آنها کار کنید. اما فراموش نکنید این لینکها درآمد کمی دارند.
5) درآمد از یوتیوب از طریق Youtube Permium
بخشی از هزینه اشتراک مشترکین YouTube Premium را میتوانید هنگامی دریافت کنید که محتوای شما توسط آنها دیده میشود. این روش کسب درآمد از یوتیوب برای کسانی مفید است که به صورت پیوسته محتوا منتشر میکنند.
6) درآمد از یوتیوب از طریق عضویت در کانال
عضویت در کانال یوتیوب به طور خاص برای حمایت از سازندگانی طراحی شده است که به دنبال کسب درآمد هستند. اعضای کانال شما در ازای دسترسی به هدیههای ویژه، باید اشتراک ماهانه بخرند. این ویژگی بیشتر مربوط به کسانی است که در درجه اول محتوای یونیک به یوتیوب ارسال میکنند، نه اینکه محتوای تکراری از شبکههای اجتماعی دیگر در کانال خود قرار دهند. اگر به طور منظم در یوتیوب پخش زنده دارید یا روزانه تولید محتوا می کنید، این روش کسب درآمد کاملاً منطقی است.
7) درآمد از یوتیوب از طریق Super chat
مخاطبان شما برای اینکه پیامها یا استیکرهای خود را در استریم های چت زنده بفرستند، پول پرداخت میکنند. یک چیز جالب در مورد یوتیوب این است که به لطف Super Chat & Stickers میتوانید مستقیماً با مخاطبان خود تعامل داشته باشید و از آنها پول دریافت کنید. در طول یک پخش زنده (استریم)، بینندگان میتوانند برای برجستهشدن پیامهای خود در محیط چت هزینه پرداخت کنند.
اگر استریمر حرفه ای هستید و جلسات منظم پخش میکنید، Super Chats و Stickers راهی فوقالعاده برای افزایش تعامل یوتیوب، کسب درآمد بیشتر و ایجاد حس سرگرمی در مخاطبان شما است. با رفتن به تنظیمات یوتیوب، Super Chat را فعال کنید.
شرایط درآمدزایی از یوتیوب
یوتیوب از طریق پروژهای به نام برنامه شریک یوتیوب یا YouTube partner program (YPP) به تولیدکنندگان محتوای خود پول پرداخت میکند. برای اینکه واجد شرایط برنامه YPP و کسب درامد از یوتیوب باشید، باید:
- حداقل 18 سال سن داشته باشید.
- یک کانال با حداقل 1000 سابسکرایبر و 4000 ساعت زمان تماشا (watch time) در 12 ماه گذشته داشته باشید.
- اگر ویدئو کوتاه منتشر میکنید، 10 میلیون بازدید عمومی معتبر Shorts در 90 روز گذشته داشته باشید.
- یک حساب فعال و مرتبط Google AdSense بسازید.
- درآمد شما بیش از 100 دلار باشد تا بتوانید پول برداشت کنید.
- اگر بخواهید یک فروشگاه اینترنتی را به کانال یوتیوب خود متصل کنید، باید بیش از 20000 سابسکرایبر داشته باشید.
هنگامی که یک کانال این شرایط را داشته باشد، میتواند برای YPP درخواست دهد.
یوتیوب چقدر به شما پول می دهد؟
متغیرهای زیادی بر میزان درآمدی که میتوانید از یوتیوب کسب کنید، تأثیر میگذارند. این متغیرها عبارتاند از:
- مدت زمان ویدیو
- میزان تعامل کاربران با ویدیو (لایک-کامنت-شیر)
- تعداد کلیک های دریافتی بر روی تبلیغات در ویدیو
- اطلاعات جمعیتی مخاطبین شما مانند مکان و سن آنها
- اینکه آیا تبلیغکنندگان مرتبطی برای ویدئوهای شما وجود دارد یا خیر
- نوع محتوا و صنعت شما
به گفته خود یوتیوب، “هیچ تضمینی” برای پرداخت یا سهم درآمد وجود ندارد. بااینحال، براساس تجربه برای هر 1000 بازدید میتوانستید 1 دلار دریافت کنید. همانطور که الگوریتم یوتیوب تکامل یافته است، برنامه شریک یوتیوب YPP و خط مشیهای تبلیغات نیز تغییر کردهاند. بهعنوان مثال، این پلتفرم محدودیتهای صریحی برای تبلیغات در YouTube Kids دارد.
امروزه به طور متوسط، یوتیوب برای هر بازدید حدود 0.01 تا 0.03 دلار پرداخت میکند. این بدان معناست که به ازای هر 1000 بازدید، یک یوتیوبر میتواند بین 10 تا 30 دلار درآمد داشته باشد. با این حال، این فقط یک تخمین است و مقدار واقعی میتواند بیشتر یا کمتر باشد. همچنین شایانذکر است که یوتیوب 45 درصد از درآمد تبلیغات را برای خود برمیدارد و 55 درصد باقیمانده را به صاحب محتوا میدهد.
اما این مقادیر برای کسانی صادق است که در خارج از ایران در یوتیوب فعالیت میکنند. کسب درآمد از یوتیوب در ایران در خیلی به این راحتی نیست و متأسفانه هیچ کاری نمیتوانید برای کسب درآمد AdSense در ایران انجام دهید. حتی اگر کشور کانال خود را تغییر دهید، Google AdSense آدرس واقعی شما را تشخیص میدهد.
تعرفه درآمد از یوتیوب برای چند ارز رایج طبق جدول زیر است:
نکات تکمیلی در خصوص درآمدزایی از یوتیوب
- یوتیوبرها از طریق تبلیغات کسب درآمد می کنند. مهم نیست که کانال شما چند ویدیو دارد یا تعداد سابسکرایبرهای شما چقدر است.
- شما از مخاطبانی که اکستنشن AdBlock دارند (اکستنشن هایی که جلوی پخش تبلیغات را می گیرند) پولی دریافت نمی کنید چراکه این افراد با این اکستنشن ها پخش تبلیغات را متوقف می کنند. با این حال، از کسانیکه YouTube Premium دارند، پول دریافت خواهید کرد.
- ویدیوهای دارای محدودیت سنی (Age-restricted) واجد شرایط کسب درآمد نیستند. به همین دلیل است که یوتیوبرها محتواهای خشن و مخصوص بزرگسالان را فیلتر میکنند تا شرایط درآمدزایی شان به خطر نیوفتد!
- یوتیوب در مورد قوانین کپی رایت خیلی سختگیرانه عمل می کند. از آنجا که شما در حال تولید محتوا و خلق درآمد هستید، باید از دارنده حق کپی رایت اجازه استفاده از محتوای آنها را داشته باشید.
روش کسب درآمد یوتیوب در ایران
درست است که ایرانی ها نمیتوانند از ایران حساب گوگل ادسنس داشته باشند، اما این بدان معنا نیست که نمیتوانید از یوتیوب کسب درآمد کنید. ایرانی ها میتوانند از تبلیغات در ویدئو، افیلیت مارکتینگ و معرفی محصولات خود در یوتیوب درآمد داشته باشند. همچنین با ایجاد یک حساب گوگل ادسنس در خارج از ایران توسط دوستان، اقوام و یا شرکتهای واسط (شرکت های MCN) میتوانید با خیال راحت از تمام روشهای کسب درآمد در یوتیوب بهره ببرید. شرکتهای مذکور درصدی از درآمد شما را به عنوان کارمزد کسر میکنند و مابقی مبلغ را به صورت ریالی و از طریق صرافی به حساب شما منتقل میکنند.
و اما کلام آخر …
همانطور که گفتم یوتیوب یک شبکه اجتماعی محبوب در سراسر دنیاست که استفاده از آن آسان و رایگان است. به همین دلیل میتوانید به فکر کسب درآمد از آن در ایران باشید. با برنامهریزی دقیق، انتخاب موضوع مناسب، رعایت اصول سئو یوتیوب، تولیدمحتوای باکیفیت و استفاده از روشهای کسب درآمد که ذکر شد، میتوانید به آسانی از یوتیوب درآمد کسب کنید، آنهم از نوع دلاری 🙂
سوالات متداول
برای کسب درآمد از یوتیوب باید کانال یوتیوب داشته و در آن تولید محتوا کنید. شرایط درآمدزایی از یوتیوب هم در سال 2024 براساس 1000 سابسکرایبر و 4000 ساعت تماشای ویدیوهای شما در 12 ماه گذشته است. با این شرایط می توانید درخواست YPP بدهید.
روش هایی مثل درآمد از تبلیغات، عضویت در کانال (Channel membership)، اسپانسری و همکاری با برندها، همکاری در فروش، سوپر چت و سوپر استیکر و فروش محصولات و خدمات بهترین و رایج ترین روش های کسب درآمد از یوتیوب است.
بله، با داشتن یک حساب گوگل ادسنس یا همکاری با شرکت های MCN، با همان روش هایی که در این مقاله توضیح داده شد می توانید از ایران هم از یوتیوب درآمد داشته باشید.
محتواهایی که جذاب و سرگرم کننده بوده و بیشترین تعامل با کاربران را داشته باشند. محتواهایی مثل بازی های ویدیویی، بررسی و معرفی محصولات، دوربین مخفی، موزیک ویدیوها و … از جمله ایده های درآمدزایی از یوتیوب است.
هیچ دیدگاهی نوشته نشده است.