من، حسام الدین کیانی خواه هستم
از دوران کودکی تا دبیرستان و دانشگاه عاشق کامپیوتر و اینترنت بودم اما همه چیز از اوایل سال 95 برای من جدی شد.
من با سه تا از دوستان یک سایت خرید آنلاین مصالح ساختمانی به نام “مترال (Materall)” راه انداختیم. من مسئول سایت بودم و روی بارگزاری مطالب کار میکردم.
سایت هدفش فروش آنلاین مصالح ساختمانی به صورت عمده و جزئی بود. دسته بندی های مختلفی داشت مثل : شیرآلات ساختمانی، آجر، وان و جکوزی، درب و پنجره و …
ما شروع به ورود اطلاعات کردیم، قرار بر این بود که اطلاعات محصول رو با هماهنگی برندها وارد کنیم و هر موقع سفارشی ثبت شد با تامین کننده برای تامین اش هماهنگ کنیم.
سایت روی بستر اپن کارت (Opencart) بود و طراحی چندان دلچسبی از لحاظ ظاهری نداشت. بنابراین اواسط کار با هم جمع شدیم و به این نتیجه رسیدیم که سایت اختصاصی طراحی کنیم.
سرتون رو درد نیارم.
طراحی این سایت اختصاصی ماه ها از ما انرژی، زمان و هزینه برد. اواخر سال 95 ما بودیم و یک سایت خالی از محصول و یک عالمه تسک برای تیم طراح سایت!
خلاصه خدمتتون بگم که من از اون تیم جدا شدم و یک شکست کاری رو تجربه کردم (بدون هیچ دستمزدی)
اون موقع بود که دو تا درس طلایی گرفتم:
- Just do it (فقط شروع کن، هر چند کوچیک و ناقص)
- باید روی سئو و ورودی سایت بیشتر کار میکردیم تا طراحی سایت
اینطور شد که با سئو آشنا شدم
سال 1397-1396
سال 96، برای من سال آموزش سئو بود.
آموزش دیدن هام رو از سطح وب فارسی شروع کردم. سعی کردم با مفاهیم پایه ای شروع کنم و کم کم سطح آموزش هام رو بردم بالا.
از جمله منابع رایگانی که استفاده کردم :
- دوره جامع رایگان سئو میزفا
- مقالات آموزشی وبسیما
- مقالات آموزشی مدیروب
- و مقالات پراکنده سایت نوین
بعد از اون رفتم سراغ آموزش های تخصصی و حرفه ای تر مثل دوره جامع سئو مدیروب که بی نظیر بود.
در این بین دو تا سایت شخصی زدم که موفق نبود و به تاریخ پیوست! (البته روی یکی از سایت ها با کلمه “شغل دوم” اومدم رتبه 2 وایسادم)
سال 1398-1397
اواخر سال 97 بود که بدون گذروندن دوره کارآموزی در شرکتی یا جایی، این جرات و اعتماد به نفس رو پیدا کردم که شخصا یک پروژه سئو بگیرم.
اولین پروژه من یک فروشگاه اینترنتی بود، فروشگاهی که صاحبش از دست سئوکار قبلی شاکی بود و به سختی به کسی اعتماد میکرد.
من توی این پروژه سایت رو از صفر براشون با وردپرس طراحی کردم و فقط با تولیدمحتوا و سئو، سایت رو در کمتر از سه ماه به درآمد رسوندم. خودم هم شوکه شدم و کلی حال کردم از اولین سفارش خرید. بعدا صاحب فروشگاه بهم گفت فکر نمیکردم از سایت به درآمد برسم!
سال 1403-1398
از اواخر سال 97 تا به امروز (سال 1403) سئو کار میکنم. خیلی لازم بشه دست به قلم میبرم و برای موارد خاصی محتوا تولید میکنم تا تیم محتوا رو بهتر رهبری کنم. با مجموعه های کوچیک و بزرگ زیادی کار کردم، از مغازه ساده بگیر تا مجموعه های برند، و بهشون کمک کردم که توی گوگل بهتر دیده بشن.
به تعداد مجموعه ها افتخار نمیکنم، به تجربه ای افتخار میکنم که تو این چندسال بدست آوردم و به یادگیری ای که هر روز و هر روز ادامه داره. خدارو شکر میکنم که مجموعه هایی که باهاشون پروژه سئو دارم، به دوستانم تبدیل شدن و در این مسیر به اعتمادی میبالم که در دل این عزیزان ایجاد کردم.
خدایا شکرت 🙏🙏🙏
مهارت های من
مهارت های یک فرد اصولا به دو دسته تقسیم میشه : مهارت های تخصصی (سخت) و مهارت های نرم
مهارت های تخصصی
سئو (بهینه سازی سایت برای موتورهای جستجو)
اصلی ترین تخصص و البته تجربه من در حوزه سئو هست. خوب بلدم روی سئو سایت کار کنم، میدونم کِی چه حرکتی باید انجام دادم و صبر لازم برای کسب رتبه و افزایش ترافیک رو دارم.
طراحی استراتژی سئو و محتوا
چیدن استراتژی و نقشه راه تیم سئو و محتوا چیزیه که من عاشقشم. ما اگر ندونیم کجاییم و قراره به کجا برسیم، قطعا راه افتادن هیچ کمکی بهمون نمیکنه. تنظیم استراتژی سئو و محتوای تیم کاریه که معمولا خودم شخصا انجام میدم.
دیجیتال مارکتینگ
نگاه دیجیتال مارکتینگ داشتن به فرایند فروش به عنوان اصلی ترین هدف یک کسب و کار خیلی خیلی مهمه. من توی پروژه های مختلف این نگاه رو دائما دارم تجربه میکنم و سعی میکنم تارگت های سئو رو براساس KPIهای مارکتینگ کسب و کار بچینم.
مدیریت پروژه
بخش خیلی مهم پروژه داشتن، اینه که بتونیم چندتا کسب و کار رو در چند حوزه مختلف مدیریت کنیم. هدایت فنی قضیه یک طرف، هدایت تیم های محتوایی با scaleهای متفاوت هم یک چالشه که من به خوبی از پسش برمیام، البته به کمک ابزارهای مدیریت پروژه 🙂
جمع آوری و تحلیل داده
یکی از کارهایی که یک متخصص سئو باید بلد باشه، کار کردن با اعداد، تحلیل و استخراج نتیجه اس. من این کار رو به کمک ابزارهای اصلی و جانبی سئو انجام میدم و اعداد و نمودارها به من ایده برای تنظیم استراتژی میده.
مدیریت یک کسب و کار کوچک
به واسطه شکست های قبلی و البته ادامه پروژه های شخصی، با مدیریت کسب و کار و دغدغه های اون آشنام و صد البته عاشق راه اندازی کسب و کارهای جدیدم و اگه وقت اجازه بده ایده های کسب و کاریم رو پیاده میکنم.
Google Search Console
گوگل سرچ کنسول مهم ترین ابزار برای وبمسترهاست و اگه سئوکاری عاشقش نباشه، حتما توی تحلیل داده ضعف داره. ابزار اصلی متخصصین سئو برای پیدا کردن نقاط ضعف و قوت سایت، تپیدا کردن کلمات کلیدی جدید و و و ...
Google Analytics
اگه بخوایم قیف فروش رو دنبال کنیم، گوگل آنالیتیکس به کمکمون میاد. داده هایی که از گوگل آنالیتیکس میگیریم خیلی جزئی تر از سرچ کنسوله و به درد دیجیتال مارکترها میخوره اما ما سئوکارها هم باید بلد باشیم و مثل نون شب واجبه.
Google Data Studio
کشیدن داشبوردهای تمیز با کمک اطلاعاتی که از ابزارهای گوگل میگیریم کار دیتا استودیو هست. من توی دومین پروژه ام باهاش آشنا شدم و خیلی حال کردم باهاش. الان در کنار اکسل و گوگل دیتاشیت ازش برای گزارش دهی استفاده میکنم.
Google Tag Manager
گوگل جان مرسی که ما رو از سر و کله زدن با کدها راحت کردی. ابزارهای گوگل رو کلا دوس دارم 🙂
وردپرس
خدا رحمت کنه پدر و مادر آقای مولنوگ جان رو که زحمت وردپرس رو کشید. اوایل برام سخت بود که باهاش کار کنم اما الان نیم ساعته : دامنه + هاست + وردپرس + قالب و بریم برای یک سایت جدید و خفن 🙂
HTML و CSS
میگن نگین زبان برنامه نویسی، بگین زبان نشانه گذاری! چشم، این دو زبان نشانه گذاری رو به ناچار در طی پروژه ها یاد گرفتم. توصیه میکنم اگر میخواید یاد بگیرید جایی هزینه نکنید. آموزش جامع میزفا بهتون کامل کمک میکنه : mizfa.com/blog/html-training-topics
فتوشاپ و نرم افزارهای گرافیکی
نمیدونم اینا تو سال 2022 دیگه مهارت به حساب میاد یا نه! به نظرم همه باید کار با فتوشاپ و ایلاستریتور رو بلد باشن.
مهارت های نرم
صبر
صبوری به نظرم مهم ترین سافت اسکیل یک متخصص سئو به حساب میاد. کسیکه صبور نیست نمیتونه بیشتر از یک ماه توی حوزه سئو کار کنه.
مدیریت چالش
در طول پروژه سئو به چالش های زیادی برمیخوریم. این چالش ها باید دسته بندی بشن و راه حل براشون داشته باشیم.
تعهد
اینکه پروژه رو برای خودمون بدونیم یا برای مردم توی دوند انجام کار خیلی مهمه. من همیشه سعی کردم پروژه رو برای خودم بدونم چرا؟ چون هم یک کسب و کاری به نون و نوا میرسه و (علاوه بر نفع مالی) منم که میتونم به داشتن یک پروژه موفق افتخار کنم.
مسئولیت پذیری
همیشه سعی کردم و میکنم علاوه بر تعهداتی که دارم، چیزی فراتر ازون ارائه بدم. خوب یا بد، اخلاقمه 🙂
گزارش دهی
نمیدونم این یک تخصص به حساب میاد یا یک سافت اسکیل ولی خیلی مهمه که چطور گزارش بدیم. خدا نکنه یکی از من گزارش بخواد 🙂 میخوام دقیق ترین و بی نقص ترین گزارش روی زمین باشه! البته همه جا هم خوب نیست و باید روی این ویژگی بیشتر کار کنم.
ارتباط و شبکه سازی
از هر فرصتی برای شبکه سازی استفاده میکنم : سایت، لینکدین، اینستاگرام، روابط حضوری و ...اعتقاد دارم ساخت روابط میتونه اتفاق های قشنگی هم در محیط کاری و هم در فضای دوستانه رقم بزنه.